Ädelstenen - Tumba

Äldreboende "Ädelstenen” i Tumba, Botkyrka

Ädelstenen består av 54 lägenheter om ca 30 kvm vardera fördelade på 6 enheter i tre plan. Boendet präglas av hög funktionalitet, tillgänglighet och hemkänsla.

 

De äldre som kommer att bo på Ädelstenen har själva valt var de vill bo. Senectus vill förvalta förtroendet genom att förhoppningsvis överträffa högt ställda förväntningar. En hög ambition har präglat projekteringen och byggandet av äldreboendet.

 

Äldreboende

 

Äldreboende

 

Matsalen i äldreboende Ädelstenen

 

Boende har många och stora fönster vilket ger ett ljust och luftigt intryck i såväl gemensamhets ytor och kök som i lägenheterna. Gemensamhetsytorna är så utformade att många boende kan sitta tillsammans vid sammankomster.

 

Boendet har ett spa-badrum där de boende kan få ett avslappnande bad samt balkonger i alla vädersträck.

 

Ädelstenen, Tumba

 

Materialval på golv och ytskikt är av hög standard. Kaklade badrumsväggar i de generösa stora badrummen, genomgående parkettgolv och kök av hög kvalitet. Färgsättningen är utformad för att skapa en vacker hemliknande miljö men också med tanke på problematik kring åldersrelaterade sjukdomar. En vacker fondtapeter bidrar till ökad trivsel i lägenheterna.

 

I våra lägenheter kan de boende tryggt bo kvar även om de blivit sängliggande. I det egna badrummet kan de boende duscha i duschsäng. Låga fönsterkarmar ger möjlighet för de boende att ligga i sängen och ändå se ut genom fönstret.

 

Ädelstenen, Tumba

 

Särskilt satsning har gjorts på utemiljön. I den vackra naturen, som ligger direkt utanför fönstret, kan man på lätta gångvägar gå olika slingor. I naturparken och trädgården som omger huset ska alla sinnen bli stimulerade.

Skriv ut