Liljefors Torg- Uppsala

Äldreboende 70 platser, hemtjänst- och träffpunktslokal i Uppsala

Fastigheten ligger centralt i Uppsala, vid Liljefors torg,  och har trots stadsmiljön en fin trädgård med fruktträd, bärbuskar och promenadslinga. Här kan de boende och personal sitta under äppelträden, plocka vinbär, plantera eller bara sitta och njuta av dofter, färg och form.

Liljefors Torg


Varje lägenhet är ca. 32 kvm och har pentry samt tvättmaskin och torktumlare i de stora badrummen. Färgerna är varma och det är mycket inslag av trä, bland annat på dörrar och golv. Stora lågt bröstade fönster erbjuder fin utsikt även för sängliggande.

 

Boende Liljefors Torg

 

Enheterna består av nio lägenheter fördelade på fyra våningsplan. På varje våningsplan finns två boendeenheter med relativt öppna kök mitt i enheterna för ökad trivsel.

 

Samlingsrum Liljefors Torg

 

Varje enhet har två stora gemensamhetsrum för gemensam samvaro och ett litet för mer enskilt umgänge. På varje boendeenhet finns en rymlig balkong i anslutning till matsalen med utsikt över Uppsala slott och domkyrkan. Det finns också en större balkong på husets östra sida, med utgång från vardagsrummen.

I entreplan finns en träffpunktslokal och takvåningen en grillterrass med hänförande utsikt över Uppsala.

 

Takterass Liljefors Torg

På våning fem ligger hemtjänstlokaler och Förenade Cares regionkontor.

Skriv ut